CookUp Studio Kulinarne, z siedzibą w Forcie Mokotów (ul. Racławicka 99) organizuje różnego rodzaju warsztaty kulinarne. Niebawem rusza cykl poświęcony
kuchni hiszpańskiej. Na stronie organizatora można przeczytać "Pochodzący z Andaluzji Julián Redondo Bueno, nauczy
Was przygotowywania tradycyjnych potraw tamtejszej kuchni, pokaże
tradycyjne produkty oraz zdradzi sprawdzone przepisy na hiszpańskie
potrawy. Pierwsze zajęcia odbędą się 18 lipca (czwartek) i będą miały
charakter teoretyczny oraz praktyczny. Prowadzący opowie o kulturze
kulinarnej Hiszpanii, przedstawi historię tamtejszej kuchni na
przykładzie wykonywanych dań. W programie: Salmorejo Cordobes, Ajo
Blanco, Tortilla española (na 1000 sposobów), Buñuelos de viento
rellenos de crema o chocolate oraz hiszpańske wino.
Cena: 250 zł za
osobę; Początek: godz. 18.30; Czas trwania: ok. 3-4 godz."
Co ciekawe, Julián Redondo Buenojest kucharzem z zamiłowania. Jego wyuczony zawód to fotograf. Przejrzałam jego portfolio, jest imponujące! Piękne zdjęcia, mocny przekaz. Najbardziej podobają mi się te z kategorii "Jedzenie i ludzie". Żałuję, że nie mogę zamieścić tu jego prac. Odwiedźcie koniecznie jego stronę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz